Samenwerking met de gemeente

In het kader van de VVE preventie programma’s en het programma Kansrijke Start werk ik samen met andere partners, het CJG en de gemeente Woensdrecht en Steenbergen samen. Gezamenlijk zetten wij ons in om mogelijke achterstanden bij hele jonge kinderen voor te zijn en het gezin zo goed mogelijk te ondersteunen in de eerste jaren.

Wil je meedoen aan deze lessen? Lees dan snel verder of stuur een mail! Mail me de naam van jouw kindje, geboortedatum, woonplaats en telefoonnummer en ik zet je op de lijst.

In deze gemeenten kun je je al tijdens de zwangerschap aanmelden voor een cursus voorbereidend ouderschap en met jouw baby kun je deelnemen aan een cursus babymassage. Babymassage kan enorm helpend zijn bij kleine lichamelijke ongemakken zoals krampjes en draagt in grote mate bij de hechting tussen ouder en kind. En het is natuurlijk heel fijn en gezellig om kwaliteitstijd met jouw baby te hebben en andere ouders uit jouw gemeente te ontmoeten.

Mijn lessen Muziek op Schoot doen voor een deel hetzelfde. We gaan spelenderwijs samen zingen, dansen en muziek maken. Samen met jouw jonge kind bezig zijn is ook goed voor de hechting en de band samen en ook hier is er ruimte om andere ouders te ontmoeten. Het is vooral heel erg leuk!

Bijkomend voordeel van zingen met jouw kind en daar samen spelen is dat het een extra impuls geeft aan de taalontwikkeling van jouw kind. Want jouw kindje praat misschien nog niet, maar in het hoofd is er al vanalles gaande. Ze luisteren naar jouw stem en naar wat je zegt en heel veel zullen ze ook al begrijpen. Muziek, versjes en zingen helpt de taalontwikkeling een flinke stap verder.

Ik heb verschillende momenten waarop je deze lessen, helemaal gratis, kunt volgen:

9.00-10.00  Lessen Muziek op Schoot CJG (9 maanden – 1,5 jaar)
10.00-11.00 Lessen Muziek op Schoot CJG (1,5 jaar-2,5 jaar)

Op maandag in Steenbergen
Locatie: BSO ruimte van Zo Kinderopvang, Waterlinie 5-7
April-juni: 15 april, 6, 13 en 27, 3, 10, 17 en 24 juni (8 april komt door omstandigheden te vervallen)

Op woensdag in Dinteloord
Locatie: Zo aan de Westgroeneweg, Westgroeneweg 43
April-juni: 10 en 17 april, 8, 15, 22 en 29 april, 5, 12, 19 en 26 juni

Op donderdag in Woensdrecht:
Locatie: MFC de Kloosterhof, lokaal 2.41, Huijbergseweg 3B
April-juni: 4, 11 april, 16, 23 en 30 mei, 6, 13, 20 en 27 juni

9.00-10.00  Lessen Muziek op Schoot CJG (9 maanden – 1,5 jaar)
10.00-11.00 Lessen Muziek op Schoot CJG (1,5 jaar-2,5 jaar) bij voldoende aanmeldingen!

Prijs: De cursussen van de gemeente worden gratis aangeboden aan inwoners van de gemeente Woensdrecht. Wil je toch deelnemen. maar kom je uit een andere gemeente? Dan kun je je aanmelden door mij een mailtje te sturen en dan kijk ik waar een goede plek voor je is binnen 1 van de lesgroepen.

Meedoen? Wil je meer informatie? Stuur een mail!