Wat je wilt weten over Inge

Toen ik in 2011 voor het eerst moeder werd wist ik al dat ik graag Muziek op Schoot® zou willen doen. Het is heerlijk om jouw kleintje te zien genieten van muziek, en om zelf muziek te maken en ontdekken. Het idee om voor mezelf te beginnen kwam steeds terug en na een hele fijne ervaring als invaller op de plaatselijke muziekschool wist ik: “dit wil en kan ik”. In 2015 heb ik daarom de stap gezet om mijn eigen cursus op te starten en sinds 2020 ben ik zelfs officieel gediplomeerd Muziek op Schoot® docent.

Het is heerlijk om die verwachtingsvolle koppies te zien tijdens de les, en het plezier wat zij beleven aan de diverse activiteiten. De kinderen gaan zich steeds meer ontspannen tijdens de les omdat de les steeds op eenzelfde manier verloopt met een aantal vaste elementen. Ik zie kinderen die eerst de kat uit de boom kijken een paar lessen later volop meedoen en ieder kind groeit zo enorm tijdens die tien weken.

Mensen laten groeien, dat is een van de tofste dingen aan mijn vakgebied. Of je nu saxofoons neemt op je 60ste, of begint met AMV als je 7/8 bent. Het is heerlijk om daaraan bij te dragen. Komend jaar ga ik mezelf nog een stukje verder uitdagen. Ik start dan aan de post HBO opleiding Muziekeducatie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hiermee wordt ik als docent nog meer allround en kan ik op scholen en ook in eigen cursussen lessen gaan aanbieden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Naast muziekles aan de allerkleinsten geef ik ook lessen aan oudere kinderen en volwassenen. Al jaren kun je bij mij terecht voor saxofoon en blokfluit lessen, en dirigeer ik orkesten. Ik houd ervan om mensen te inspireren zich te ontwikkelen tot zelfstandige muzikanten die vooral genieten van het musiceren. Kwaliteit is vanzelfsprekend belangrijk, afgestemd op het niveau van de muzikant. Wat je doet, moet je goed doen, binnen jouw mogelijkheden en vooral met ontzettend veel plezier.

Inge Kegel
Geboren 1980 te Bergen op Zoom
Getrouwd met Kiram
Drie kinderen: Isa, Ben en Art

Gediplomeerd Bachelor of Social Work, Bachelor of Music voor de richtingen Klassiek Saxofoon en Harmonie en Fanfare directie

Opleidingen
– Bachelor of Social Work
– Bachelor of Music Saxofoon Klassiek en HAFABRA Directie
– Post HBO Muziek op Schoot
– Post HBO Muziekeducatie
– Start in september aan de Master Jonge Kind

– Jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking in woon en werkomgeving
– Docent Saxofoon, Blokfluit en Klarinet
– Harmonie en fanfare dirigent
– Projecten voor de klas, zoals de Muziekcarrousel en Muziek met een Staartje
– Docent Muziek op Schoot® ouder- en kindgroepen, kinderdagverblijven en gastouders.
– Docent aan de docentenopleiding Muziek op Schoot
– Workshops voor blaasorkesten en secties repetities

Instrumenten
Saxofoon Sopraan/Alt/Tenor/Bariton
Sopraan en Altblokfluit
Doet ook nog iets met Klarinet, Hoorn, Gitaar, Ukelele en heel veel percussie 😉