Muziek in de Klas Update

Sinds twee weken is het project Muziek in de Klas weer van start gegaan. In iets gewijzigde vorm weliswaar, maar dat mag de pret niet drukken. De leerlingen zijn nu verdeeld in twee groepen, ieder van groep 7/8 van de eigen school. De instrumenten zijn ongewijzigd, en iedere week komen de leerlingen naar het Muziekzaaltje in Hansweert om muziek te maken.

Dit is het eerste jaar waarin ik actief met mijn eigen lesmateriaal aan de gang ga. De methode die in Nederland beschikbaar is, voldeed niet aan mijn verwachting. Voor de blazers ging het veel te snel, en voor de slagwerkers juist weer veel te langzaam. Let wel, de leerlingen krijgen geen individuele lessen, maar lessen alleen binnen de groep. Een methode die heel snel door de te behandelen stof gaat gaat daarom veel te snel en bederft de pret van het spelen.

Ik schreef vorig jaar al twee simpele meerstemmige stukjes, waar mijn jeugdorkest in Sint Annaland nog steeds heel erg fan van is. Ik hoop deze heel snel met de Blazersklassen te kunnen spelen.

Comments are closed.