Klap eens in je handjes

Muziek op Schoot in Bergen op Zoom

We kennen allemaal het liedje “Klap eens in je handjes”. Al vanaf de geboorte geniet een kindje van het geluid van jouw (zang)stem, bewegen en massagespelletjes. Als ze ouder worden genieten ze van de bewegingen en gebaren die bij bepaalde liedjes horen en kopiëren jouw gedrag. Een jong kind staat dus van nature open voor muziek en beweging. En wat is er heerlijker dan samen met je kleintje genieten van muziek maken, muziek luisteren, dansen en bewegen!

Bij de cursus Klap eens in je handjes gaan we in een groep van maximaal 12 kinderen met hun ouder/verzorger met muziek aan de slag. We doen spelletjes, luisteren naar muziek, bewegen en dansen. We gaan ervaren hoe leuk het is zelf geluiden te kunnen maken met ons lichaam. En we gaan aan de slag met muziekinstrumenten. Hoe klinkt regen? Kunnen we harde geluiden maken? Of juist hele zachte? Hoe klinkt het als met je vingers op een trommelt tikt? En met een stokje? We zingen en gebaren liedjes over dieren, het weer, en over onszelf.

Spelenderwijs werken we zo aan de ontwikkeling van de motoriek, de zintuigen, muzikale vaardigheden en de ontwikkeling van de taal. Geef je op met het Inschrijfformulier!

Cursusdagen

De lessen vinden plaats op vrijdagochtend en zaterdagochtend.

Vrijdagochtend – Bij Jac Danst, Buitenvest 96 in Bergen op Zoom

Zaterdagochtend – MFC de Kloosterhof, Huijbergesweg 3b, Hoogerheide

9.15 – 10.00 dreumesen

10.15 – 11.00 peuters

11.15 – 11.45 baby’s

Het jaar zal bestaan uit drie cursussen, de precieze data maak ik hier bekend, en zal ik ook publiceren op Facebook en via de nieuwsbrief. Schrijf je nu in!

Najaarscursus: September – December

Wintercursus: Januari – Maart

Lente/Zomercursus: April – Juni

Kosten

De dreumes en peutercursussen kosten €80,- voor tien lessen van drie kwartier, de baby cursus kost €65,- voor tien lessen van een half uur

Andere dag?

Kun je niet op vrijdag of zaterdag maar heb je wel interesse? Vul dan toch het inschrijfformulier in, met de opmerking dat je graag op een andere dag zou willen. Bij voldoende aanmeldingen heb ik de vrijheid om nog een cursus te starten.