Muziek in de Klas

Het project “Muziek in de Klas” in een project wat Harmonie Vereniging Scheldegalm samen met mij is aangegaan om de kinderen van Hansweert structureel van muziekonderwijs te kunnen voorzien.

De leerlingen van groep 6 en groep 7 van de beide basisscholen in Hansweert krijgen vanaf dit schooljaar twee jaar lang les op een instrument uit de harmonie. Zij hebben dit instrument zelf mogen kiezen naar aanleiding van een introductieles en hebben na een paar lessen het instrument mee naar huis gekregen zodat zij ook thuis kunnen oefenen.

Iedere week komen we in twee klassen bij elkaar om gezamenlijk muziek te maken, noten te leren lezen en het bespelen van een instrument onder de knie te krijgen.

We maken voor de lessen gebruik van de methode van Essential Elements van de YAMAHA Blazersklas en eenvoudige composities van Inge Kegel-Verbraak

Doelstellingen zijn om de leerlingen kennis te laten maken met een instrument, de basisbeginselen van het bespelen met instrument onder de knie te krijgen, de muziekles op school nuttig in te vullen en de drempel tot het nemen van lessen op een gekozen instrument lager te maken.