Over mij

Docente

Mijn passie is het lesgeven aan gemotiveerde saxofoonleerlingen. Het is voor mij een uitdaging om om deze leerlingen een goede basis mee te geven waarmee zij als zelfstandige muzikanten kunnen gaan spelen in (jeugd)orkesten, bandjes of saxofoonkwartetten. Hierbij ga ik altijd uit van de wensen van de leerling zelf, waarbij ik een duidelijke pad uitzet waarin de leerling vanuit een pedagogische optiek het meeste kan groeien. Hierbij gebruik ik zowel de gebruikelijke lesmethodes, maar natuurlijk is er in de les voldoende ruimte voor de muziek die de leerling zelf graag wil spelen.

De lesstof is daarom altijd een afwisseling van diverse speelstijlen en methodes. Een degelijke technische en ritmische basis is onontbeerlijk voor de ontwikkeling van de muzikant. Leerlingen worden opgeleid conform de normen van het raamleerplan van het voormalig Unisono.

Bijzondere wensen?

Heeft u bijzondere wensen voor de lessen, dan kunt u ook bij mij terecht. Wilt u dat er speciale technieken aan bod komen dan kan dat. Wilt u de lessen ingevuld hebben op een wijze die u niet bij een reguliere muziekschool kan vinden? Natuurlijk kan dat, informeer gerust naar de mogelijkheden, of vraag een (gratis) proefles aan.

Orkesten 

Mijn opleiding tot dirigent Harmonie en Fanfare volgde ik aan het Utrechts Conservatorium bij Danny Oosterman. Al tijdens mijn studie heb ik bij diverse (jeugd)orkesten ervaring op gedaan. Op dit moment ben ik als dirigent verbonden aan 1 vereniging. Ik leid de Koninklijk Erkend Harmonie EMM uit Bergen op Zoom

Workshops

Geregeld word ik gevraagd voor het geven van workshops aan secties van het orkest. In een of meerdere dagdelen neem ik met de saxofoons of hout sectie van het orkest moeilijke passages door ter voorbereiding op een belangrijk concert of een concours. Het kan hierbij gaan om technische tips, verbetering van het samenspel of de intonatie. Heeft u interesse in een workshop voor uw vereniging? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op.