Muziekinstrumenten muziek op schoot klap eens in je handjes

Klap eens in je handjes

We kennen allemaal het liedje “Klap eens in je handjes”. Al vanaf de geboorte geniet een kindje van het geluid van jouw (zang)stem, bewegen en massagespelletjes. Als ze ouder worden genieten ze van de bewegingen en gebaren die bij bepaalde liedjes horen en kopieren jouw gedrag. Een jong kind staat dus van nature open voor muziek en beweging. En wat is er heerlijker dan samen met je kleintje genieten van muziek maken, muziek luisteren, dansen en bewegen!

Bij de cursus Klap eens in je handjes gaan we in een groep van maximaal 12 kinderen met hun ouder/verzorger met muziek aan de slag. We doen spelletjes, luisteren naar muziek, bewegen en dansen. We gaan ervaren hoe leuk het is zelf geluiden te kunnen maken met ons lichaam. En we gaan aan de slag met muziekinstrumenten. Hoe klinkt regen? Kunnen we harde geluiden maken? Of juist hele zachte? Hoe klinkt het als met je vingers op een trommelt tikt? En met een stokje? We zingen en gebaren liedjes over dieren, het weer, en over onszelf.

Spelenderwijs werken we zo aan de ontwikkeling van de motoriek, de zintuigen, muzikale vaardigheden en de ontwikkeling van de taal. Geef je op met het Inschrijfformulier!

Cursus zomer 2017

Deze cursus is inmiddels heerlijk aan de gang met 9 dreumesen en peuters die samen met hun vader, moeder, opa, oma of tantes heerlijk komen genieten van muziek.

Dreumesen          9.00-9.45

Peuters                 9.45-10.30

Cursus Najaar 2017

Ook in het najaar start er weer een cursus Klap eens in je handjes! De tijden blijven hetzelfde. Helaas start ik niet meteen na de vakantie, aangezien er midden in de vakantie een uitbreiding van ons gezin zich aan zal dienen.

De cursus in het najaar zal starten op 6 oktober en loopt tot aan de kerstvakantie. Opgeven voor deze cursus is nu al mogelijk via het inschrijfformulier! Geef je snel op dan ben je verzekerd van een plekje!

Er is voor en na de les ruimte om een bakje koffie of thee te drinken.

Als er meer aanmeldingen komen dan er plaatsen zijn, wordt er indien mogelijk een groep bijgemaakt.
Schrijf je nu in!

Andere dag?

Kun je niet op vrijdag maar heb je wel interesse? Vul dan toch het inschrijfformulier in, met de opmerking dat je graag op een andere dag zou willen. Bij voldoende aanmeldingen heb ik de vrijheid om nog een cursus te starten.